Agoras UrbanWINS
Getting Started

Ce este platforma UrbanWINS?
Am creat o comunitate virtuală care facilitează implicarea activă a tuturor celor interesați de obiectivele acestui proiect pentru a asigura dezvoltarea și implementarea cu succes a unor strategii inovatoare de gestionare și prevenire a deșeurilor ca parte a proiectului UrbanWINS.

Platforma aduce împreună cetățeni, autorități locale, specialiști în achiziții publice, reprezentanți ai mediului academic, furnizori de soluții și alte categorii relevante.

Aceasta include grupuri de discuții orientate în jurul celor 8 orașe pilot, în limbile țărilor respective și grupuri dedicate discuțiilor internaționale în care se pot împărtăși bune practici de gestionare a deșeurilor din toată Europa. Această comunitate virtuală vine în completarea Agorelor fizice, întâlniri care vor organizate în fiecare oraș pilot.

Toți cei interesați de îmbunătățirea vieții în comunitatea lor prin implicarea în definirea și implementarea unor strategii inovatoare de gestionare și prevenire a deșeurilor, sunt invitați să ia parte la aceste discuții online.

Întrebări suplimentare despre Agorele? Contactați-ne!

Nou pe platformă? Citește despre cum o poți folosi eficient!

Platforma oferă o multitudine de opțiuni de a lansa și participa la discuții, la nivel local și internațional. Pentru a începe, poți porni de la:

Discuții în spațiul dedicat orașelor pilot (Pilot Cities Agoras)
Platforma oferă tuturor factorilor interesați oportunitatea de a se implica în acțiuni legate de gestionarea deșeurilor în cele 8 orașe pilot din Europa – București, Cremona, Torino, Albano Laziale și Pomezia – două orașe din zona metropolitană a Romei (Italia), Leiria (Portugalia), Manresa și Sabadell (Spania).

În acest spațiu discuțiile se vor purta în limba maternă și vor fi în legătură cu întâlnirile fizice care vor fi organizate în fiecare oraș pilot. Verificați secțiunea de evenimente a platformei pentru a afla când sunt programate.

Alte discuții despre gestionarea deșeurilor
Pe lângă discuțiile dedicate orașelor pilot, pe platformă se pot schimba idei și împărtăși experiențe din toată Europa.

Postări personale
Pe pagina principală a platformei – “Distribuie noutăți” – poți publica conținut relevant pentru proiect – opinii proprii, articole și evenimente relevante. Conținutul poate fi apoi distribuit și într-unul dintre grupurile de pe platformă. Poți vizualiza postările publice ale altor utilizatori ai platformei, accesând profilurile acestora.

“Grupuri”
Platforma include grupuri de discuție în limbile țărilor din care fac parte orașele pilot și grupuri tematice pentru subiecte de gestionare a deșeurilor, în limba engleză. Utilizatorii pot crea un grup dar sunt încurajați să consulte întâi lista grupurilor existente pentru a verifica că nu există deja un alt grup relevant.
După înscrierea într-un grup, poți crea subiecte noi în interiorul acestora, din secțiunea ”Subiecte” – “Crează subiect nou”.

Share This